Energioptimering af huset – Hvad kan du gøre?

Mange mennesker har boliger og huse med ineffektive energiløsninger – og udover at det selvfølgelig ikke ligefrem er godt for miljøet, så koster det jo også en bondegård at ”fyre for gråspurvene”, som man jo siger. Det er tilfældet i mange huse, men især huse af ældre dato. Man vil dog i mange tilfælde med nogle få tiltag og få energioptimeringsløsninger kunne nå langt og nedsætte sine energiomkostninger markant på meget kort tid. Vi har her samlet nogle gode bud på, hvordan du kan få energioptimeret huset og få mere ud af dine penge.

Efterisolering af vægge

Det siges, at 32 % af varmen forsvinder ud af ydervæggene. Det er selvfølgelig ikke realistisk at sænke dette tal til 0 %, men det er muligt at sænke dette tal markant med efterisolering af væggene. Efterisolering sikrer, at mere af varmen forbliver inde i boligen, så du ikke skal have varmen tændt hele tiden bare for at holde en nogenlunde temperatur i hjemmet året rundt.

Skift taget ud med et nyt

Taget er en stor synder, når det gælder varmetab. Som bekendt stiger varmen, og der er derfor meget varme, der forsvinder ud gennem taget, når det er utæt og ikke er isoleret godt nok. Hvis du sidder inde med et relativt nyere tag, kan det være, at du kan nøjes med at renovere taget eller måske efterisolere det, hvis det ikke allerede er gjort – men hvis du har et ældre tag, kan det altså bedre betale sig at investere i et nyt tag, hvor efterisolering følger med. Det er en rigtig god investering, da det både kan føre til lavere energiomkostninger samt en højere salgspris, når du engang vælger at sætte huset til salg. Hos Jysk Tagkompagni kan du på kort tid få et nyt tag i Birkerød og omegn til en god pris – og så endda af Danmarks bedste tagdækkere.

Skift vinduerne ud

Vinduerne kan – ligesom væggene og taget – også være en stor synder, især når de er af ældre dato. Hvis du f.eks. har vinduer med kun et enkelt lag glas, kan du være sikker på, at meget af varmen simpelthen siver ud af disse. Der kan derfor være mange penge at spare ved at investere i lavenergivinduer. Disse ruder er ikke kun meget bedre til at holde på varmen. De er også meget modstandsdygtige.

Skift til en billigere varmekilde

Uanset hvilken varmekilde, du opvarmer huset med i dag, findes der uden tvivl en løsning, der kan energiforbedre din bolig. Hvis du f.eks. har et meget gammelt fyr eller varmeanlæg, vil du kunne opnå en stor energibesparelse bare ved at opdatere det med et nyt moderne fyr eller varmeanlæg. Hvis du dog har mulighed for at få fjernvarme, anbefaler vi denne kilde. Der er nemlig mange fordele ved denne varmekilde, bl.a. har du så en forsyningssikkerhed og så er det også en billig løsning.