Forstå din teenager

Hvis du har en teenager boende hjemme, så er du helt sikkert meget heldig – men mon ikke du også kan skrive under på, at de forvirrede unge mennesker til tider kan være lidt af en mundfuld.

Det er almindelig kendt, at teenagers hjerner er i rivende udvikling. Derfor kan det tit være svært for dig at forstå din teenager. En teenagers hjerne er nemlig i gang med at udvikle vigtige hjerneforbindelser. For eksempel er det i teenageårene, at hjernen udvikler forbindelsen mellem den beslutningstagende del af hjernen og den følelsesmæssige del af hjernen. Det er to essentielle punkter i udviklingen, for at din teenager bliver et fornuftigt, voksent menneske.

Derfor kan du heller ikke klandre din teenager for at tage irrationelle og til tider helt igennem dårlige beslutninger. Din teenager har nemlig endnu ikke en veludviklet hjerne, og det kan føre til en masse forvirring hos din teenager.

Derfor sover de meget

 

Det er blandt andet også derfor, at din teenager har brug for ekstra meget søvn. Din teenagers hjerne er nemlig i fuld gang med at skabe følelsesmæssige forbindelser og overblik over verden. Heldigvis varer det ikke evigt – og når din teenager en dag vågner fra sin lange søvn, er det, som om en tåge har fjernet sig fra deres syn.

 

Den her ting bør din teenager have på sit værelse

 

Hvis du vil hjælpe din teenager – og det vil du helt sikkert, kan du købe en helt bestemt ting og placere den i teenager-kammeret. Nemme planter er nemlig et hit blandt teenagere. Køb en nem plante i en flot, grøn farve, og din teenager vil måske øve sig i, at passe på planten. Samtidig vil den virke luftrensende, hvilket der helt sikkert er brug for på teenager-værelset. Den grønne farve vil virke beroligende og rar.