Hvad er en fremtidsfuldmagt?

advokathjælp

advokathjælpEn fremtidsfuldmagt bliver relevant for dig, hvis du på ulyksalig vis går hen og bliver syg og svækket eller af andre årsager ikke er i stand til at tage vare på dine økonomiske anliggender.

Personen, der får fremtidsfuldmagten, er designeret af dig selv og kan fra den dag, den træder i kraft, repræsentere dig og tage beslutninger på dine vegne.

Fremtidsfuldmagten træder først i kraft, den dag det vurderes, at du er for syg – fysisk eller mentalt – til at tage dig af din økonomi. Fuldmagten kan dog oprettes allerede fra dags dato.

Hvordan laver man en fremtidsfuldmagt?

For at kunne igangsætte processen skal du indledningsvist ind på Fremtidsfuldmagtsregistret og oprette samt underskrive fuldmagten digitalt.

Fremtidsfuldmagten skal herefter sendes forbi en notar, der skal påtegne den. Hertil skal du vise billed-id, så notaren kan bekræfte, at det er din fremtidsfuldmagt.

Slutteligt opbevares fremtidsfuldmagten i Fremtidsfuldmagtsregistret. Hvis det bliver nødvendigt at sætte den i kraft, bliver dette gjort af Statsforvaltningen.

Få juridisk bistand til en fuldmagt hos Hviid Advokater – Læs mere her

Hvad er prisen for en fremtidsfuldmagt?

Selv fremtidsfuldmagten er gratis. Dog forekommer der nogen udgifter i forbindelse med udarbejdelse af den.

Her er udgifterne, der medfølger, når du laver en fremtidsfuldmagt:

 

  • Tinglysning
  • Notaren
  • Lægeerklæring

Hvem er egnet til at oprette en fremtidsfuldmagt?

Alle, der er fyldt 18 år og som er vurderet til at kunne handle på fornuftig vis, kan oprette en fremtidsfuldmagt.

Det er ikke muligt at oprette fremtidsfuldmagten, hvis du har et værgemål, da det her vurderes, at man ikke er i stand til at forstå konsekvenserne af en fremtidsfuldmagt.