Mal dine vinduer inden det er for sent

Dine vinduer bliver udsat for alverdens vind og vejr, og det slider en hel del på dem. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at behandle dem godt. Det er måske ikke noget du tænker så meget over, men det er vigtigt, at du maler dine vinduer. Læs mere her eller se i denne Guide til maling af vinduer hvordan du passer bedst på dine vinduer.

Hvorfor skal du male dine vinduer?

Måske tænker du ikke, at du behøver at male dine vinduer, men det er faktisk meget vigtigt at få det gjort. Det forlænger nemlig vinduernes levetid betragteligt. Uden et lag beskyttende maling kan fugt og regn trænge ind i træet. Det betyder, at træet hurtigt begynder at rådne. Derfor er det en god idé at give vinduerne et nyt lag maling en gang om året. Så er vinduet godt beskyttet.

Sådan maler du dine vinduer

Det er ganske enkelt at male dine vinduer, så den årlige malertur burde ikke være nogen stor ekstra byrde for dig. Det første skrift er at gøre vinduet klar til den nye maling. Vask først vinduesrammen grundigt fri for snavs. Hvis der er løs maling, skal det skrabes af, da det kan forhindre den nye maling i at få godt fat. Slib gerne rammen og giv det en omgang grunder, så er du næsten sikker på at få et godt slutresultat.

Vælg den rette maling

Når du skal vælge den rette maling til vinduerne, er det vigtigt, at din førsteprioritet er god kvalitet. På den måde sikrer du nemlig, at malingen holder længe og at den ikke skaller af, når det er tørt. Hvis du ikke maler så ofte, kan det være en god idé at rådføre dig med en erfaren maler. På den måde er du sikker på at finde den rette maling.