Undgå vandproblemer når du bygger

Oversvømmelse og vandproblemer er noget det værste der kan ske for både boligejere og virksomheder. Elementerne kan være svære og styre, og de senere år er der oplevet flere og flere oversvømmelser af lavt læggene bygninger i hele landet. Der er dig nogle ting man kan gøre for at forebygge skaderne, og måske endda helt undgå dem. Her kommer nogle bud på hvad der er en god ide at have for øje, når man skal bygge i steder hvor der kan være fare for oversvømmelser.

Ikke spare på materialet

Den største synder når det kommer til vandskade er rør som lækker og utætte tagbrønde. Det kan selvfølgelig være svært at tjekke op på disse ting på dagligbasis når først byggeriet er færdigt, men derfor er det ekstra vigtigt at man fra start sørger for at kvalitet af de nævnte ting er helt i top. Et hul i et rør kan blive en dyre affære, og hurtigt koste mere end hvad det ville have kostet, havde man investeret ordentligt fra starten af. Det samme gælder tagbrønde/render, som dog er nemmere at identificere hvis der er problemer med dem. En måde man kan tjekke dette på, er ved at lukke for vandet, og derefter tømme alle rør for vand ved hjælp af fx en kompressor. Det gør jeres rør mere tilgængelig, så i kan kigge dem efter for problemer.

Et andet problem som man ofte kan løbe ind i, er hvis fundamentet under ens hus revner eller får huller. Det er svært at gøre noget ved når først det er sket, uden at det kommer til at kræve en større investering. Derfor er dette en af de vigtigste ting som der er i orden når man skal til at bygge. Samtidig skal man også finde ud af, om det område man bygger i, ligger lavt. Gør dét det, skal man sørge for at ens fundament ligger højt, så bygningen i større omfang ligger højt. Stigende grund efter store regnskyl er også en store synder når det kommer til vandproblemer, og derfor er det alfa omega at man har styr på dette inden man går i gang med byggeriet.

En sidste ting, som hjælper når først vandet kommer, er et omfangsdræn omkring bygningen. Hertil kan man installere gitterriste langs bygningen, som gør det nemmere at kontrollere vand som ikke er sunket ned i jorden endnu. Med et dræn kan du i noget omfang dirigere store mængder vand væk fra dit hus eller bygning, så du minimerer hvad der er jorden omkring.