4 råd: Store rengøringsdag

Er det snart tid til store rengøringsdag? Rengøringen i hjemmet må ikke forsømmes, og det er vigtigt at komme helt ud i de yderste kroge og få det hele med. Store rengøringsdag er heldigvis ikke hver dag, men nu man alligevel er ved at svinge kosten, kan man lige så godt gøre det ordentligt.

Husk at skifte dine filtre til ventilationsanlægget

Det er vigtigt at skifte dine filtre til ventilationsanlægget, og et standardfilter skal endda skiftes cirka hver 3. – 4. måned for den fulde effekt. Hvis du har et Genvex ventilationsanlæg, skal du bruge Genvex filtre. Disse filtre er lette at skifte, og de kan sagtens skiftes selv. Så husk at skifte disse filtre med jævne mellemrum, og så er du klar.

Tør støv af alle overflader

Når du er i gang med kluden, er det ligeledes vigtigt at få alle overflader tørt af – også de overflader, som måske ikke synes så vigtige. Det gælder for eksempel lister, overflader på hylder, fjernsynet, pynteting og mange andre steder. Disse steder ender nemlig ofte i glemmebogen, da man ikke lige tænker over det.

Skift støvsugeposen

Når du har rengøringsdag, er det selvfølgelig en god idé at støvsuge hele hytten, men husker du også at skifte støvsugeposerne? Hvis du ikke får skiftet støvsugeposerne, forringer det din støvsugers sugeevne, og du får derfor ikke samme ydeevne. Det betyder altså, at du skal støvsuge det samme sted flere gange – og det lyder vel ret meget som dobbeltarbejde?

Lav gennemtræk flere gange om dagen

For at få fornemmelsen af et rent og lækkert hjem er det ligeledes en god idé ofte at lave gennemtræk – og gerne flere gange om dagen. Udover at du får fornemmelsen af et rent hjem, formindsker det også risikoen for skimmelsvamp og høj fugtighed i dit hjem.