Holder du styr på din ejendom?

Det kan være et meget stort arbejde at vedligeholde en ejendom år efter år. Måske kniber det lidt med den frivillige indsats med trappevask og arbejdsdage i haven? Mange mennesker har for længst fundet ud af, at det er godt givet ud at hyre et firma til at tage sig af den generelle service på ejendommen. Det er dog langt fra alle, som forstår, hvor vigtigt det er at tage sig godt af ejendommen.

Kan du selv drive ejendommen?

Når en ejendom er meget veldrevet tænker man for det meste slet ikke over, hvor mange synlige og usynlige arbejdsopgaver, der egentlig er. Ofte opdager man det først, når det hele begynder at gå rigtig dårligt. Trapperne er beskidte, og du har ikke lyst til at klare det hele selv. Ukrudt breder sig imellem fliserne i haven, eller planterne hænger med hovedet. Døjer din bolig med nogle af disse problemer, eller hvis du har andre udfordringer, er det måske tid til at hyre et firma, som kan tage sig af ejendomsservice.

Hvad kan du få hjælp til?

Her er en liste over nogle af de services, som ligger under begrebet ejendomsservice.

  • Meget grundig trappevask i faste intervaller

  • Udskiftning af pærer

  • Vedligeholdelse af have

  • Vinduespudsning

  • Tagrenderensning

  • Snerydning og saltning, når det er vinter.

Alle ovenstående opgaver er vedligehold og drift af selve ejendommen. Dvs. opgaver, som skal udføres igen og igen, gerne med regelmæssige mellemrum, for at stedet ser pænt og rent ud. Det går ikke at slække på for eksempel trappevask, da det giver en ejendom et meget kedeligt udtryk, og alle, som benytter trappen, vil være generet af det. Hvis du hyrer en virksomhed til ejendomsservice, er det vigtigt, at opgaverne udføres af professionelle og dygtige medarbejdere. Det vil øge standarden og livskvaliteten for dig og andre beboere.

Det er også en mulighed at betale for endnu mere hjælp – også til de større opgaver, som for eksempel at servicere varmeanlæg og VVS. Det kan fx være tilkøb af varmemesterrolle eller viceværtsrolle, dvs. noget, som ligger udover det, som i daglig tale kaldes ejendomsservice.

Koster det ikke mange penge?

Det er faktisk ikke særligt dyrt at købe sig fra trappevask, vinduespudsning og snerydning. Det er både muligt at betale en fast pris for en pakke af forskellige serviceydelser eller betale pr. gang. Måske er det en god idé, da trappevasken måske er ekstra problematisk i vintermånederne, og skal gøres både oftere og mere grundigt, hvorimod der kan spares lidt på den i sommerhalvåret. Til gengæld er vinduespudsning meget vigtigt om foråret, når pollen sætter sig på glasset.

Det er helt op til den enkelte kunde at finde en løsning, som passer perfekt til boligens behov. Pris er selvfølgelig en parameter, men det er vigtigt at huske på, at stabilitet er mindst lige så vigtigt som en fast, god pris. Det betyder noget for helhedsindtrykket af en ejendom, at opgaverne udføres planmæssigt og til den rette, aftalte tid, så skidt ikke hober sig op.