5 sikre tegn på at du har besøg af rotter

Er du bange for at du har besøg af rotter? I denne artikel har vi samlet 5 af de største tegn på, at du har besøg af rotter i hjemmet.

Forfærdelig stank

Rotten er en stinkende gæst – og den er især tydelig tæt på deres reder. Stanken minder om en blanding af kloak og svinestald, og det er uden tvivl en stank, du vil lægge mærke til. Et tegn på rotter er altså, at du kan lufte kloak visse steder uden at der umiddelbart er nogen reel årsag til det.

Fedtede pletter

Rotter er ikke renlige dyr, og det efterlader altså skidt, snavs og især fedtede pletter overalt, hvor de kommer. Det er især på kanter, paneler og rør, hvor de har faste løbespor. Et tegn på rotter er altså, at du kan se brune og fedtede pletter på bl.a. bjælker, ledninger og langs vægge.

Ekskrementer

Ekskrementer er et meget åbenlyst tegn på, at du har besøg af skadedyr, men det er jo ikke sikkert, at der er tale om rotter. Hvis det er rotter, plejer disse ekskrementer at være omkring 17 mm i længden og 6 mm i tykkelsen. Hvis de ikke er helt så store, så kan det være, at du har besøg af mus.

Gnavespor

Rotter gnaver i alt, hvad de kan komme i nærheden af, lige fra møbler og inventar til fødevarer og skraldeposer. Hvis du har oplevet, at poser med bl.a. fødevarer eller skrald har været flænset op, så har du sikkert besøg af rotter. Hvis hullerne i stedet er små og afrundede, har du i stedet besøg af mus.

Kradselyde

Rotter er heller ikke en stille gæster. De kradser, piver og lignende – især om natten. Det kan være svært at vurdere, om der er tale om rotter ud fra de lyde, du kan høre, men det er et tegn på, at du har besøg af uønskede skadedyr.

Har du besøg af rotter – eller måske andre skadedyr som f.eks. mus eller mår? Køb Gnaversirenen og få effektiv bekæmpelse af rotter, mus, mår og endda flagermus på ingen tid.