Det evige hækkeklipperi

Er du ved at være træt af, at du ikke længere kan holde øje med naboen hen over hækken? Eller har du bare et æbletræ, der trænger til at få klippet spidser, så det ikke ser så vildt ud? Uanset om det er den ene eller den anden situation- eller begge dele for den sags skyld, kræver det tid og armkræfter. Mest af alt, skal man tage sig sammen, men det kan være meget svært, hvis man ikke har det rigtige grej til at klare mosten med. Det tager flere dage at save sig igennem hækken, hvis man kaster sig ud i projektet med en almindelig håndsav. Det er på tide at investere i en grensav, der kan gøre nedklipningen lidt lettere og sjovere.

Hvad skal man vælge?

At vælge en grensav er så lettere sagt end gjort, for der findes mange varianter at vælge imellem. Du kan vælge en almindelig grensav til universalbrug. Med denne, kan man dog ikke få grenene i toppen med uden en stige. Alternativt, kan man finde sig en grensav med teleskopskaft, som giver en længere rækkevidde, hvilket jo især er relevant, hvis du har et træ, som skal klippes en gang imellem. Desuden, kan det være bedre for kroppen med en teleskopsav, da man kan justere den efter behov og derved finde frem til, hvilken længde, der passer både med højde og komfort.

Hvad har du brug for?

Man skal grundigt overveje sine behov, før man vælger sig en type grensav. Der er nok at vælge imellem, og vigtigst er det, at man finder den, der ligger bedst i hånden, og som opfylder ens ønsker. Hvis man elsker at kravle, når man skal klippe sit træ, så er der ikke brug for et teleskopskaft. Men hvis man helst vil undgå- eller slet ikke har en stige, er det en virkelig god idé.