Elinstallationer i badeværelser og i vådrum

I denne artikel opsummerer vi lidt hvad der gælder elinstallationer i badeværelse og i vådrum. Tidligere var det fuldstændig forbudt at installere standard vægstik i badeværelser. I dag må autoriserede elinstallatører og autoriserede elektrikerfirmaer installere stikkontakter på badeværelser, hvis de er jordet.

Derudover skal alle vægudtag i badeværelset være beskyttet af en fejlstrømsafbryder. Husk aldrig at bruge elektrisk udstyr, der er tilsluttet en stikkontakt uden fejlstrømsafbryder på badeværelset. Hvis du for eksempel ikke har denne type af stikkontakt inde på dit badeværelse, skal du ikke sætte hårtørreren i en almindelig stikkontakt udenfor badeværelset. I værste fald kan dette føre til ulykker, da stikkontakten muligvis ikke er beskyttet med en fejlstrømsafbryder.

Elinstallationer i badeværelse og våde rum

Selvom du er handy og har renoveret hele badeværelset på egen hånd, så vær forsigtig med elinstallationerne. Det kan virke nemt og ligetil at tilslutte et nyt spabad, men det er ikke uden risici. Badekar eller brusere med el-funktioner skal CE-mærkes og monteres af en autoriseret elektriker.

Det eneste du selv kan gøre, når det kommer til elinstallationer i vådrum, er at skifte afbrydere og installere lavspændingsbelysning med en maksimal effekt på 200 watt.

Hyr en erfaren elektriker

Når du har brug for hjælp til elinstallationer på badeværelset, skal du ikke bare hyre en elektriker, hvem som. Elektrikeren skal nemlig være autoriseret til at arbejde i vådrum. Da autorisationen er meget vigtig, når du hyrer en elektriker, kan du søge på deres CVR-nummer på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside. De har meget information om, hvilke elektrikere der er uddannet og autoriserede.

Kontakt gerne flere elektrikere før du beslutter dig for hvem der skal udføre jobbet. Bed dem gerne om referencer fra tidligere opgaver og læs anmeldelser om elektrikeren for at danne dig en opfattelse om deres arbejdsmetoder og behandling af deres kunder. Husk at spørge ind til prisen, så bliver det nemmere at sammenligne tilbuddene, når du modtager dem.

Det er også en fordel at sælge en lokal elektriker, f.eks. hvis du bor på Amager, hyr en autoriseret elektriker Amager, så sparer du på kørsel osv.