En god stegepande er en nødvendighed

En god stegepande er du nødt til at have i dit køkken, når du skal tilberede morgenmad eller aftensmad. Uanset om du skal stege kylling eller bage pandekager, er en pålidelig pande nødvendig. Du kan teknisk set nøjes med én stegepande, men hvis du går op i at lave mad, så er der noget at vinde ved at få flere forskellige.

Hvilken pande står du og mangler?

Med den rigtige stegepande bliver madlavning sjovere. Så inden du køber din næste stegepande, kan de her ting være en god ide at overveje:

  • Typen og størrelsen: Der findes stegepander, der kan bruges til det hele. Disse er gode at have i skabet til hverdagen, men bruger du køkkenet meget, så kan du finde alt fra grillpander til pandekagepander. Det vigtigste er faktisk, at have pander i forskellige størrelser. Det gør madlavningen nemmere, hvis du ikke skal klemme 10 frikadeller ned på en lille pande, eller forsøge at lave amerikanske pandekager på en stor pande. Have et udvalg af forskellige størrelser, og så er du godt fra start.
  • Belægningen: Der er forskel på belægningen på panderne. Har du brug for noget, der er hurtigt at vaske op, så gå efter pander der kan komme i eksempelvis opvaskemaskinen. En støbejernspande kræver lidt mere omhyggelighed, men har også fordele, der kan opveje for det. Hold også øje med, at der ikke findes uønsket kemi i belægningen. Læs derfor beskrivelsen grundigt inden køb.
  • Varmekilden: Det er ikke alle pander, der kan holde til alle slags varmekilder. Ofte produceres pander med henblik på at de passer til så mange varmekilder som muligt, men tjek alligevel vejledningen. Så ødelægger du ikke panden ved at bruge den forkert.

Der vil være forskel på, hvor meget du bruge dine pander. Laver du meget mad, så ser de mere action, og du kan derfor overveje at lægge dit budget derefter. Hvis du køber en god pande fra start, så vil der gå længere, før du skal udskifte den.