Pizzaspade: Sådan finder du den bedste model

En pizzaspade er så godt som uundværlig når du skal bage lækre autentiske pizzaer. En god pizzaspade sikrer dig at du ikke brænder fingrene, når du skal have din pizza ind og ud af den varme ovn. Så læs med her, og få et par tips til hvordan du finder den bedste model, så du på ægte italiensk vis kan hive din pizza ud af ovnen. 

Er en pizzaspade nødvendig? 

Mange tænker måske ikke at det er super nødvendigt med en pizzaspade – men det anbefales helt klart at du anskaffer dig en, for at du kan bage hjemmelavede pizzaer på autentisk vis. Den er også et uundværligt værktøj når du skal dreje din pizza i ovnen. 

Pizzaspaden sikrer dig, at du ikke brænder dine fingre på den brandvarme ovn, når du skal hive pizzaen ud. Desuden bringer det en autentisk stemning til middagsbordet, når man serverer pizzaen direkte fra pizzaspaden. 

Er der forskel på pizzaspader? 

De fleste tænker nok ikke over, at der er forskel på pizzaspader – men det er der altså. Du kan få pizzaspader i mange forskellige materialer og modeller, dog har de alle den samme funktion, nemlig at få pizzaen sikkert ind og ud af ovnen, uden at ødelægge pizzaen eller brænde fingrene. 

Der er også forskel på længden af skaftet på pizzaspaden, og her er det altså en smagssag hvilken længde man ønsker at skaftet skal være. Du skal også tage højde for bredden på spaden, så den passer til størrelsen på din pizzaovn. Du kan læse mere om de bedste pizzaspader her. 

Træ eller metal?

Oprindeligt blev pizzaspaden lavet i træ, men der kan dog være visse ulemper ved at vælge en pizzaspade i træ frem for metal. Oftest er den svær at få ind under pizzaen, da den er tykkere end én af metal. 

En pizzaspade i træ har dog nemmere ved at slippe den ubagte pizza, når den skal sættes ind i ovnen, hvorimod en pizzaspade i metal kan være svær at gøre non-stick. Dette kan dog gøres ved at sørge for at give metal spaden en oliebehandling inden brug. 

En pizzaspade i metal fås i både aluminum og rustfrit stål, og det er også noget du skal tage med i overvejelserne. Hvis du har din pizzaovn stående udendørs, er en pizzaspade i rustfrit stål at foretrække, da du her undgår at der danner rust på spaden.