Forstå dit barns ønsker ved indretning af børneværelset

Børneværelser har en tendens til at være en af de mere rodede afkroge af hjemmet. Børn prioriterer nemlig sjældent oprydning særlig højt, da de ligesom alle andre har vigtigere ting at tage sig af – i hvert fald ifølge dem selv. Som forælder findes der alligevel flere måder at lave et fedt værelse til sine børn.

Brug internettet som inspirationskilde

Www.madling.dk er en blog, hvorpå der skrives om både familieliv, mad, sundhed og andet. Den er meget alsidig. Forfatteren af bloggens indlæg har selv børn, og derfor kan du derinde finde et hav af gode råd til livet med børn: Hvordan man kan prioritere sin tid med dem, hvilken mad de har godt af, og bl.a. tips til indretning af børneværelser.

Sæt tingene i perspektiv

Det vigtigste, når man står for indretningen af sit barns værelse, er at sætte sig i øjenhøjde. Selvfølgelig må det være pænt og ryddeligt, men du kan ikke undgå, at det ikke altid ser perfekt ud i dine øjne. Børn har egne meninger om, hvordan deres værelse skal se ud. Selvom du ikke er enig i, at der skal en stor elefant på væggen, eller at der skal være et kæmpe gult tæppe med Svampebob på gulvet, må du prøve at tænke tilbage til, da du selv var på dit barns alder. Ville du som 5-årig ikke også have noget, som ikke lige faldt i dine forældres smag? Det kan ofte glæde barnet mere, end det kan såre forælderen.

Kompromiser er ofte den bedste løsning

Man kan altså også sagtens lande på et kompromis mellem barnet og sig selv. Elsker dit barn farven grøn og dinosaurer, kan du love dem, at de må få en masse grøn og dinosaurer op. Det vil i sidste udfald ikke se rodet ud, fordi det er gentaget på flere vægge og gulvet.