Med den rette isolering behøver du ikke fryse om vinteren

Alle bolig taber varme om vinteren, men langt fra i samme grad. Har du tendens til at fryse i de kolde måneder, og mistænker du at din bolig taber mere varme end hvad godt er, kan du overveje at få foretager facadeisolering eller andre typer af isolerende tiltag, der kan være gode for at skabe et godt og behageligt indeklima.

Facadeisolering kan variere en del i prisen

Selvom facadeisolering overordnet set er en god investering, findes der en længere række af forskellige valgmuligheder at træffe. Disse kan have en indflydelse på prisen, ligesom for eksempel størrelsen på din bolig eller antallet af vinduer og døre kan påvirke det endelige beløb.

Din facadeisolering pris vil afhænge meget fra situation til situation, så tag kontakt til en dygtig håndværker og hør mere om mulighederne for dig og din bolig. I mellemtiden kan du overveje, hvilken type isolering, du ønsker til dit hus:

  • Indvendig efterisolering er en type isolering der placeres på husets ydervægges indvendige sider. Her kan man gå skridtvis til værks og sørge for at isolere et rum ad gangen.

  • Hulmursisolering foregår ved at isolering blæses ind i ydervæggenes hulmur. Denne metode er især god ved huse, hvor der ikke er plads til indvendig efterisolering, men hvor facaden heller ikke ønskes ændret, hvilket sker ved udvendig facadeisolering.

  • Udvendig efterisolering er den mest effektive type isolering. Således er den op til 30 procent mere effektiv end den indvendige isolering, samtidigt med at den fjerner alle kuldebroer. Løsningen er både sværere og dyrere at få lavet, og skal klares ad én ombæring.

Isolerende tiltag tjener sig typisk hurtigt hjem igen

Selvom det kan virke som en stor mundfuld at skulle punge ud for at få isoleret sin bolig, er det en type tiltag, der hurtigt tjener sig selv ind igen. Særligt ved den udvendige efterisolering mærker du hurtigt en stor forskel, hvorfor der typisk ikke er grund til at lade sig skræmme af det noget mere håndværksmæssigt krævende stykke bestilling.

Ikke nok med at der kan være mange penge at spare på din varmeregning efter en succesfuld isolering, kan du også på egen krop føle den gode effekt. Du vil typisk føle dig bedre tilpas i indeklimaet, og det vil være lettere at ramme en behagelig temperatur i de kolde måneder.

Din håndværker kan rådgive dig til at træffe de rette valg

Er du i tvivl om, hvad de rette valg for dig og din bolig er, behøver du ikke fortvivle. Det er nemlig helt normalt at være i tvivl, og det er netop i disse tilfælde, det kan være rart at have professionel ekspertise ved hånden. Typisk vil din håndværker kunne guide dig til at træffe gode valg, som passer til dig, dit hus og din økonomi.

Typisk er det muligt hos diverse håndværkerfirmaer at indhente et eller flere uforpligtende tilbud. Det kan også være en glimrende måde at etablere kontakt på, samtidigt med at du kan få en fornemmelse for håndværkeren og prislejet.