Tag cyklen på arbejde – på trods af bakker

Har du længe overvejet at begynde at tage cyklen på arbejde? Der kan være flere grunde. Med en cykel er du mere fri til at gøre, hvad du har lyst til, end hvis du er afhængig af offentlig transport. Du behøver ikke bruge tid eller penge på at finde en parkeringsplads, og det er væsentligt billigere end at være kørende med de brændstofpriser, der lige nu er at se.

Til gengæld kan tanken om at skulle op på jernhesten hver evigt eneste dag være næsten uoverkommelig, og specielt hvis du har en kuperet rute til og fra din arbejdsplads er det måske svært helt at overbevise sig selv om at tage af sted. Men her kan en elcykel komme på tale. Det er her, du får muligheden for at komme frem og tilbage mellem A og B, uden du behøver at føle, at du når frem og er helt svedig, ligesom det formentlig går noget hurtigere, end hvis du skulle okse dig frem på en almindelig cykel.

Bycykel eller plads til børn?

Der findes stort set lige så mange forskellige elcykler, som der findes almindelige cykler. Det betyder, at du kan vælge en, der er familievenlig og har lad, så de mindste kan blive kørt til og fra børnehave eller vuggestue, og du kan fortsætte videre på job. Hvis det ikke lige passer ind i jeres dagligdag, er det måske bedre at gå efter en ganske almindelig herre- eller damecykel, som du kan få kørt godt til.

På dage med regnvejr er det ikke nødvendigvis særligt sjovt at skulle bevæge sig ud på sin cykel. Det er måske de dage, du så ville ønske, du kunne tage bilen. Men det er ikke forbudt en gang imellem at tage bussen, og ellers har de fleste i Danmark heldigvis et godt arsenal af regntøj.