Din praktiske mini-flytteguide

lej flyttecontainer

lej flyttecontainerNår du flytter, er der flere praktiske anliggender, der skal tages højde for. Dette kan vel og mærke være vanskeligt at få overblik over – derfor har vi samlet en lille flytteguide med de væsentligste ting, du skal være opmærksom på ved en flytning.

 

Meld din flytning til folkeregisteret

Noget af det første du skal foretage dig, når du flytter, er at melde din flytning til folkeregisteret. Dette kan både gøres via borger.dk eller inde på din nye kommunes hjemmeside.

 

Hvorfor er det vigtigt at melde din flytning?

Flere forskellige institutioner skal have din aktuelle adresse, hvorfor det er vigtigt, at du melder din flytning til folkeregisteret. Herefter sendes din adresse per automatik ud til relevante institutioner.

 

Der er dog flere institutioner, hvor du selv skal indberette din nye adresse. Dem kan du se herunder:

 

  • Din arbejdsplads
  • Dit el-selskab
  • Dit internetselskab (og evt. tv-udbyder)
  • Din læge og tandlæge

 

Vær opmærksom på dit forbrug fra dag 1

Dine forsyningsselskaber kræver, at du senest 3-5 dage efter din flytning har aflæst dit forbrug og indsender tallene til dem. Forsyningsselskaber dækker over vand, varme, gas og el.

 

Tjek op på din forsikring

Når du er ved at finde dig til rette, er det relevant at undersøge, hvorvidt din flytning har en indflydelse på din indboforsikring. Ved nogle tilfælde kan en flytning resultere i, at man ikke længere er dækket korrekt, eller at prisen stiger. Derfor anbefales det, at du holder øje med, at alt er, som det skal være.

 

Søg boligstøtte tidligt, så du sparer penge

Flytter du ind i en lejebolig, er det fordelagtigt for dig at søge boligstøtte så tidligt som muligt. På denne måde kan du hurtigt få behandlet din sag – og hurtigt få muligheden for at spare penge.

Du kan søge om boligstøtte via borger.dk. Vær opmærksom på, at du først kan søge om boligstøtte, når du har meldt din flytning hos folkeregisteret.

Drop de dyre flyttemænd og gør det selv

Et flyttefirma, der kommer med flyttemænd og gør det hele for dig, ja det er naturligvis en lækker luksus, men ikke alle er interesseret i andre skal håndterer deres ejendele og andre ønsker gerne at spare udgiften, her kan leje af en flyttecontainer være en simpelt og yderst effektivt alternativ  – Drop de gammeldags flyttemænd