Hvordan vælger man den rette ejendomsmægler?

Når man skal vælge en ejendomsmægler, er der mange faktorer, der har betydning. Derfor er det vigtigt, at man giver dig så god tid til det. Du skal nemlig sikre, at du finder en ejendomsmægler, du ikke blot er komfortabel med, men som også evner at sælge din bolig.

Alt afhængigt af, hvor du bor i landet, er der forskel på, hvor mange ejendomsmæglere du kan vælge mellem. Skal du sælge en bolig i København, har du et utal af ejendomsmæglere. Skal du sælge en bolig i Vojens i Sønderjylland, har du ikke helt så mange.

Hvordan er ejendomsmæglernes gennemsnitlige liggetid?

Når du skal vælge en ejendomsmægler, bør du undersøge deres gennemsnitlige liggetid. Har du i sinde at sætte din bolig til salg, har du sandsynligvis en plan med det. Derfor er der også en god chance for, at du ønsker et relativt hurtigt salg.

For at sikre, at du får et hurtigt salg, skal du overlade salget til en ejendomsmægler, der har en lav gennemsnitlig liggetid. Derfor er det naturligvis en rigtig god idé at starte med dette, inden du begynder at se nærmere på nogle af de andre punkter.

Har den konkrete ejendomsmægler et godt renommé?

Desværre er det ikke alle mæglere, der har et godt renommé. Er du f.eks. på jagt efter en ejendomsmægler Aalborg, er der derfor en chance for, at du støder på mæglere, hvis renommé ikke er helt så godt. Disse mæglere bør du så vidt muligt forsøge at undgå.

Der findes et hav af måder, hvorpå du kan undersøge dette. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at internettet gør det lettere. Du kan nemlig lede efter anmeldelser på nettet, hvilket som regel kan finde på Trustpilot, men også på de sociale medier.

Hvor stor betydning har prisen?

Når du er gået på jagt efter en ejendomsmægler, der kan sælge din bolig, skal du også overveje, hvad du er villig til at betale. Der er nemlig stor forskel på, hvor godt hver enkelt mægler tager sig betalt. Dertil er der også forskel på, hvordan de vælger at afregne.

F.eks. er der flere og flere mæglere, der er begyndt at tage konceptet med ‘solgt eller gratis’ til sig. Det kan være en fordel for dig som sælger, da du ikke skal betale, hvis din bolig ikke bliver solgt. Det fjerner en stor del af risikoen ved at sætte boligen til salg.

Hvilken ejendomsmægler har givet den bedste vurdering?

I forbindelse med salget af din bolig, bør du få den vurderet af flere mæglere. Det er nemlig ikke altid tilfældet, at de giver den samme vurdering. Af denne grund er det også noget, der bør være med i dine overvejelser, når du skal vælge blandt de mulige ejendomsmæglere.

Her bør du dog også huske på, at en høj pris ikke nødvendigvis er den bedste. Det kan nemlig medføre, at det bliver svært at sælge din bolig. Prisen skal selvfølgelig være højest mulig, men omvendt skal den ikke være så høj, at boligen bliver usælgelig.