Få inspiration og overblik over tre typer af gardiner

Er du udkig efter nye gardiner til din bolig? Det kan være rart med lidt inspiration, samt at danne sig et overblik over de forskellige typer af gardiner, inden du vælger dine nye gardiner. Du kan netop få inspiration og et overblik over tre slags gardiner ved at læse nærmere her.

Forskellige typer af gardiner

Der findes et bredt udvalg af gardintyper, og du kan læse videre her om persienner, stofgardiner og lamelgardiner.

Persienner

Det er en billig gardintype, som samtidig er funktionel. De kan nemlig rulles helt ned, men justeres med lamellerne, så sollyset fortsat kommer ind.

Stofgardiner

Denne type af gardin kan være enormt elegante at have hængende, og kan fungere som prikket over i’et i din boligindretning. Ønsker du, at gardinerne kan skærme alt sollys ude, bør du overveje mørklægningsgardiner, hvilket de fleste gardintyper fås med.

Lamelgardiner

Disse er særlig godt egnet til vinduespartier, der er åbne og i større rum. Set i forhold til stofgardiner, fylder de minimalt, når de er trukket fra. En fordel ved lameller er deres justering og fleksibilitet.

Gardiner efter mål

Når du skal vælge dine gardiner, kan det være en fordel at få lavet gardiner efter mål. På den måde er du garanteret at få gardiner, som passer nøjagtigt til din boligs vinduer og dine behov. Du kan enten selv måle gardinerne op eller få en professionel til det.

Et godt råd: få et gratis og uforpligtende tilbud

Det er altid godt med et råd, når du skal vælge dine nye gardiner. Et godt råd er at få et gratis og uforpligtende tilbud. Det koster nemlig intet, og samtidig kan du få professionel rådgivning om forskellige gardintyper. Flere virksomheder tilbyder et gratis besøg af en gardinkonsulent i dit hjem. Hvis du føler dig godt vejledt og finder prisen rimelig, kan du overveje at takke ja til tilbuddet.