Opfriskning og vedligeholdelse af genbrugsmøbler

Genbrug er godt. Ikke kun er det billigt og miljøvenligt, det giver også din indretning en unik personlighed, som du ikke kan få, hvis du køber masseproducerede møbler fra store internationale fabrikanter.

En af de ting, der kan få genbrugsshopping af møbler til at virke mindre tiltrækkende, er, at møblerne ofte kan fremkomme slidte og beskidte. Dette skal du dog ikke lade dig slå ud af. Det er blot at iføre dig de praktiske handsker og komme i gang med vedligeholdelsesarbejdet.

Stof møbler og tekstiler

Du har fundet den perfekte sofa i det dejligste, blødeste, mest komfortable stof, men du kan se, at den har suget flere årtiers støvsamling, og du kan ikke overskue, hvis dit nye møbel skal give dig støvallergi. Frygt ikke – du skal bare i gang med en tæpperenser! Er du en genbrugshaj, vil det måske være en fordel at købe en tæpperenser, som du altid kan bruge, og ellers kan du undersøge tæpperenser leje. En tæpperenser fjerner både snavs og pletter på dine stofmøbler og tæpper. Det tager max 2 timer at rense din sofa og selve handlingen er meget tilfredsstillende, og bagefter står du med at møbel, der fremkommer som ny.

Du kan også overveje at ompolstre dine nye stole eller sofaer, hvis du synes det gamle stof har overskredet udløbsdatoen. Her skal du dog være klar på at smide ekstra penge i projektet.

Træmøbler

Mange ældre træborde i f.eks. egetræ – som du kan være heldig at finde i genbrug! – har en tyk bordplade, som sagtens kan klare at blive slebet ned, hvis overfladen er blevet meget grim og mærket af brug. Når du har slebet det øverste lag ned, kan du give træet en ny omgang lak eller olie, som får det til at se velplejet ud. Du kan også male gamle træmøbler i nye, friske farver.