Giv nyt liv til gamle møbler – det er in!

Det er blevet in at indrette sig med gamle møbler eller loppefund, som kan tilføje en ekstra dimension til boligindretningen. Årsagen er, at det gamle kan skabe en kontrast til de mange nye møbler, som typisk dominerer i et klassisk dansk hjem. Desuden kan de mere personlige fund eller ældre møbler med stor charme være med til at gøre netop din bolig til en oase, der er fuld af din egen personlighed. Vi bringer her en række gode råd til dig, der gerne vil have mere retro ind i dit hjem.

Små møbler – et godt sted at starte

Små møbler er en finurlig detalje, som er nem at passe ind i næsten alle typer af hjem. Tænk f.eks. over, hvilken fin effekt det kan have med at mere rustikt natbord i soveværelset, hvor kontrasten står overfor den mere moderne nordiske stil. Her vil det rustikke fungere som en flot reference til tidligere tider, og den historiske sløjfe vil gøre at alting fungerer.

Ligeledes kan en flot reol på væggen være med til at skabe en fin kontrast til indretningen. Særligt hvis du placeret andre retro elementer på den – eller måske blot nogle blomster i krukker, der har pastelfarver eller på anden vis er lidt retro i designet.

Personlige genstande

Ligesom med de mindre møbler, er det let at passe de personlige artefakter ind i et rum. Tænk over, hvordan tæpper eller vaser og krukker kan være med til at gøre en forskel. Men husk også, at kunst på væggen, måske et flot gammelt spejl eller de 80’er-flotte rislamper kan skabe en effekt, der fungerer glimrende med den øvrige indretning.

Større møbler

De større møbler vil naturligvis stjæle mere opmærksomhed end de små. Derfor skaldisse også overvejes mere nøje. Når det så er sagt, kan de rette møbler skabe et rum og gøre det til noget ganske særligt. Tænk gerne i alt fra store kommoder til spiseborde, bogreoler eller lignende. Møbler kan være fulde af sjæl, hvilket er med til at give et personligt resultat til din indretning.