Guide til at vælge din nye seng

Når man skal have en ny seng, er der mange overvejelser, som man skal gøre sig. Alt fra farven på sengen til valget af madrassens hårdhed. Læs videre og bliv lidt klogere på dit valg.

Den rette seng

Vi bruger mange timer i vores seng, og derfor er det også vigtigt at finde den rette seng. Det er som udgangspunkt ikke en god idé at gå ned i en butik og prøve en seng og så købe den. En seng kan ikke testes på to minutter, og desuden sover man ikke med overtøj på. Der er mange sider og steder, der tilbyder, at man kan teste sin seng i omkring 100 dage, så man kan få et ordentligt billede af, om sengen duer til en.

Madras og vægt

Når du køber din seng, skal du være ærlig om din vægt. Fastheden af madrassen afhænger nemlig af din vægt. Det er vigtigt ikke at vælge en for blød madras, for så kan man risikere at få alvorlige rygproblemer, fordi man kommer til at ligge alt for blødt med ryggen. Der findes tre forskellige fastheder: Medium, fast og ekstra fast. Medium er til dig, der vejer under 75 kg. Fast er til dig, der vejer mellem 75 kg og 95 kg. Ekstra fast er til dig, der vejer over 95 kg.

Hvilken type seng, skal du vælge?

Der findes flere forskellige typer af senge med hver deres fordele. Den første mulighed er en boksmadras. En boksmadras er en madras med ben, hvor du kan vælge at få en topmadras ovenpå. Dette er den billigste løsning.

En anden mulighed er en kontinentalseng, som består af en boksmadras, en springmadras og en topmadras. Dette er mange menneskers fortrukne valg, fordi den tilbyder stor komfort.

Til sidst kan man vælge en elevationsseng, som fungerer som en kontinentalseng, men hvor der er mulighed for at hæve benene og hovedet. Dette er især en god idé, hvis man sover uroligt eller har dårligt blodomløb i benene.

Alle tre muligheder fås i forskellige størrelser.

Topmadras

Når du skal vælge topmadras, handler det om materialet på den. Man kan typisk vælge mellem latex eller skum. Skum former sig efter din krop, men er til gengæld varm. En latex madras har den fordel, at den kan køle din krop ned. Valget afhænger derfor meget af din kropstemperatur om natten. Læs mere på senge-testeren.dk for at få en komplet guide af sengevalg.