Vælg sengetøj efter årstiden

Vidste du godt, at der er noget sengetøj, der er bedre om sommeren, og noget andet, der er bedre om vinteren? Mange tænker nok ikke over dette, men det kan faktisk være en rigtig god ide at tænke over, hvis du vil have det optimale sengetøj til de forskellige årstider.

Der er nemlig meget forskel på temperaturene i løbet af året. Bruger du det samme sengetøj om sommeren og om vinteren, finder du hurtigt ud af, at det enten er for varmt om sommeren eller for koldt om vinteren. Derfor kan det være en rigtig god ide at bruge sengetøj af bestemte materialer om sommeren og andre materialer om vinteren. På denne måde har du sengetøj, efter hvor varmt vejret er. Her kommer et par forslag på forskellige materialer, der er gode om sommeren, og nogle, der er nogle om vinteren.

Forår og sommer byder på højere temperaturer både om dagen og om natten. Derfor skal dit sengetøj helst ikke blive for varmt om foråret og sommeren. Det er derfor en god ide at finde sengetøj i tyndere stof og gerne varmeregulerende, så du ikke kampsveder om natten. Tyndt bomuldssengetøj kan derfor være godt til disse årstider, da det ikke genererer varme og ikke omklamrer dig. Bambussengetøj er også oplagt om foråret og sommeren, da det er fugtabsorberende og derfor holder sveden væk fra din krop på de varme nætter. Sengetøj af hør er også godt i de varmere årstider, da hør er temperaturregulerende.

Efterår og vinter byder på koldere temperaturer. Derfor er det en god ide at vælge sengetøj, som holder bedre på varmen, så du ikke kommer til at fryse, mens du sover. Sengetøj, som indeholder polyester, er blandt andet rigtig godt til efterår og vinter, da polyester ikke er så åndbart et materiale, så det holder på varmen. Sengetøj i tykkere bomuldsstof er også godt til vinteren, da det er varmeregulerende og derfor kan holde på varmen.