Vælg det rigtige sengetøj

Du bruger din seng meget og du går sikkert op i dens funktioner og specifikationer, i forhold til antal fjedre, blødhed og så videre. Men det er også vigtigt, hvad du lægger ovenpå din seng. I denne guide kommer vi med nogle tips og tricks til hvordan du finder det perfekte sengetøj for dig.

Hvorfor bør jeg vælge økologi?

Du bør som udgangspunkt altid vælge økologisk sengetøj, selv hvis der er andre, billigere alternativer. Ikke-økologisk sengetøj kan indeholde rester af kemikalier, som er blevet brugt i fremstillingen. Det kan være kemikalier, som forhindrer krøl og som giver stoffet en bestemt farve. Det kan lyde meget uskyldigt, men nogle stoffer kan du udvikle overfølsomhed og allergier overfor. På den måde bliver du forstyrret, når du skal sove og du bliver nødt til at skifte sengetøjet ud. Derfor er det smartest at købe økologisk.

Materialer

Sengetøj kan komme i et væld af materialer og det er op til dig hvilket materialer du synes bedst om. Der er mange materialer, som tilbyder mere end simpel æstetik. Mange tekstiler hjælper med at regulere din temperatur, når du sover. Så hvis du døjer med nattesved, kan visse tekstiler afhjælpe det problem.

Farver

Hvis der er mange forskellige tekstiler til rådighed, er der næsten en uendelighed af farver at vælge imellem. Mange vælger den mørke eller hvide variant, og det er også flotte farver. Jo mørkere dit sengetøj er, jo mere vil fnuller være synlig. Du kan også have sengetøj i forskellige farver alt efter årstiden, således at dit sengetøj er lyseblå om foråret og sommeren, og mørkere om efteråret om vinteren.

Størrelse

Du kan have en stor dobbeltdyne til dig og din partner eller måske to separate dyner af normal størrelse. Den sidste mulighed er god, hvis én af jer har tendens til at stjæle dynen om natten, så den anden fryser.