Hvornår kan det betale sig at ompolstre et møbel?

Flot lædersofa i grå

Det er ikke altid, det kan betale sig at få ompolstret et møbel. Dette kan der naturligvis være flere årsager til. Har du gjort dig tanker om at få et møbel ompolstret, bør du derfor også overveje det nøje. Du skal nemlig sikre, at det kan betale sig – og at det er den rette beslutning.

Når alt kommer til alt, er det naturligvis en personlig vurdering. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvorvidt du mener, at det er det rette valg. Dette ændrer dog ikke på, at der er en række aspekter, der bør tages op til overvejelse i denne forbindelse.

Hvis det har stor værdi

Er der tale om et møbel, der byder på en stor værdi, kan det som regel godt betale sig. Får du lavet en professionel ompolstring hos Jydsk Møbelværk eller lignende sted, kan det faktisk øge værdien. Det er dog ikke altid tilfældet, og afhænger meget af det konkrete møbel.

Hvis det er en gammel stol eller sofa, der er meget slidt, kan en ompolstring være en god idé. Det vil ikke blot medføre, at den ser pænere ud, men også, at værdien potentielt kan hæves. Igen er det dog vigtigt at understrege, at det afhænger af møblet.

Hvis det har stor betydning for dig

Det er naturligvis ikke kun i tilfælde af, at møblet har stor økonomisk værdi, at det kan betale sig. Er der tale om et møbel, der har affektionsværdi kan det ofte også betale sig. Dermed kan du nemlig have glæde af det konkrete møbel i en længere periode.

I denne forbindelse er det op til dig selv at vurdere, om du har lyst til at få det ompolstret. Ganske vist har møblet måske en affektionsværdi, men du skal stadig kunne retfærdige prisen for ompolstringen. Det er nemlig ikke altid, at man føler, at man kan det.

Hvis du kan trække på garantien

Er der tale om et nyt møbel, der er gået i stykker, bør du undersøge, om du kan trække på garantien. Er der givet en garanti på, at betrækket kan holde i en vis periode, er det potentielt muligt at få betalt ompolstringen af dit møbel.

Derfor er det naturligvis værd at undersøge, hvis du er ked af den skade, der er opstået. Her er det dog vigtigt at huske, at garantien næppe dækker, hvis skaden er selvpåført. I et sådant tilfælde vil du være tvunget til at betale for ompolstringen ud af egen lomme.

Overvej det nøje

Inden du sender dit møbel til ompolstring, er det vigtigt at overveje nøje, om det er det rette valg. Det kan nemlig ikke udelukkes, at den patina, der er opstået faktisk kan gøre noget for møblet.

Når alt kommer til alt, er det en personlig vurdering. Det er derfor op til dig selv, om møblet er pænest nypolstret eller med patina. Der er nemlig stor forskel på folk, og deres holdning til dette. Derfor er det kun vigtigt, hvad du selv mener.