Indret dit hjem, så det er klart til hjemmearbejde

Hvis der er én ting corona har lært os, så er det at arbejde hjemmefra. Det har været et nødvendigt onde for mange, men det har også vist os, at hjemmearbejde er noget vi godt kan finde ud af. Det kan dog nogle gange være en udfordring at arbejde hjemme.

Her får du nogle idéer til ting du kan gøre ved din bolig og indretning, for at gøre hjemmearbejder lidt lettere.

Skab dit egent hjemmekontor

Det er en stor fordel, hvis du har mulighed for at lave et kontor derhjemme. Det giver en struktur i din hverdag, som kan minde om en almindelig arbejdsdag. At sidde og arbejde ved det samme bord, som man spiser morgenmad, frokost og aftensmad ved, fremmer ikke produktiviteten.

Har du et ekstra værelse i dit hus eller din lejlighed kan du indrette det som et hjemmekontor. Hvis du bor sammen med en partner eller familiemedlemmer, er det aldeles gavnligt, at du kan lukke døren, så du kan fokuserer på dit arbejde.

Invester i en god kontorstol, så du sidder godt ved dit skrivebord.

Husk også at installerer ordentlig belysning, så du nemt kan se. Pynt kontoret med et par planter, der hjælper med at holde luften frisk. Du kan også hænge en opslagstavle op ved siden af din arbejdsplads, så du kan holde styr på de ting du skal nå i løbet af arbejdsdagen.

Husk at skabe rum til pause og afslapning

Det er dog ikke alle, der har mulighed for at dedikere et helt rum eller sågar et hjørne af stuen til en kontorplads. Hvis du bor småt er du måske nødsaget til at bruge din spisebordsplads som arbejdsplads.

Hvis dette er tilfældet, skal du måske overveje at gøre noget ekstra ud af din stue. Sørg for, at du har et sted at sætte dig hen, når du skal slappe af, holde pause og have fri. Det kan være frustrerende hele tiden at opholde sig det samme sted, så hvis du kan skabe et klart skel mellem din arbejdsplads og din afslapningsplads, vil det være ideelt.

Det kan være, at du skal have købt dig en ny sofa eller lænestol. En gyngestol kan også være en god løsning. Gyngestole er et godt alternativ til en lænestol og de gyngende bevægelser kan virke afslappende og afstressende. Køb en Eames gyngestol her, hvis du er interesseret i at prøve det.