Indretningsstil: Skandinavisk

Der findes mange forskellige indretningsstile, som giver fuldstændig forskellige udtryk i hjemmet. Det giver nemlig et meget anerledes udtryk i stuen, hvis du indretter efter Boheme, end hvis du indretter efter Industrielt. Hvilken indretningsstil du skal have i dit hjem, kommer derfor helt an på, hvad du godt kan lide af udtryk. Har du svært ved at vælge en indretningsstil, som du godt kan lide, kan du altid tage udgangspunkt i, hvilke møbler du godt kan lide. Dette kan nemlig have en rigtig stor indflydelse på din indretningsstil.

Denne artikel vil komme med en beskrivelse af den skandinaviske indretningsstil, så du får en ide om, hvordan denne indretningsstil ser ud og hvilket udtryk det giver i et rum.

Den skandinaviske indretningsstil kendestegnes ved simplicitet og funktion.

Man kan derfor sige, at minimalisme er en stor del af stilen, når man indretter efter dette. Møbler skal gerne være i et rent og enkelt design – og gerne med flere funktioner. Møbler skal heller ikke fylde for meget i et rum, da luft også er en vigtig del af denne boligindretning.

Luftighed er et vigtigt element i indretningsstilen, fordi naturen og det udendørs er en vigtig del. Møbler af træ er derfor et stort hit, da det bringer noget naturligt indendørs. Skandinavisk indretningsstil bruger derfor mange naturlige materialer i hjemmet, som træ, uld, læder og sten.

Med naturen som et vigtigt element i denne stil, er planter selvfølgelig også vigtige at få ind i hjemmet. Det bringer mere natur indenfor, samtidig med at det giver en stemning af ro og liv.

I forhold til farver i den skandinaviske indretningsstil, så handler det igen meget om naturlige og afdæmpede farver. Indretningsstilen opfordrer nemlig til at indrette lyst og luftigt – og selvfølgelig funktionelt. Dette betyder dog ikke, at man ikke kan bruge mørke farver, hvis man indretter efter dette. Indretningsstilen opfordrer nemlig også til at skabe kontraster, hvis man vil give den lidt mere kant. Derfor kan man med fordel bruge både lyse og mørke nuancer i et rum, så man skaber en mere spændende indretning.