Praktisk indretning af dit hjem

Mange kvinder elsker tanken om at indrette sit hjem, og bruger ofte mange timer på rent mentalt at indrette, samt på at finde de helt perfekte møbler og små nipsting til hjemmet. For at gøre processen lidt mere overskuelig, kommer her et par råd til, hvordan man bl.a. bruger pladsen optimalt, hvordan man får rummet til at se større ud, og hvordan man bruger det naturlige lys bedst muligt.

Brug det naturlige lys

Vi mennesker har brug for lys, for at have det godt. Naturligt lys vil altid være bedre end lys fra lamper, så det handler om at bruge det naturlige lysindfald så godt som man overhovedet kan. Er man heldig at have mange eller store vinduer i sit hjem, bør man indrette rummene således, at lyset ikke får lov til at komme ind i hele rummet. Man kan med fordel vælge at indrette sit hjem med lyse farver, da det også er med til at få rummene til at syne større. Endnu en ting, der kan få et rum til at se større ud end det er, er ved at bruge spejle. Når spejle kaster lys ud i rummet, skaber det en større rumfølelse. Dette er især en god idé, hvis du i forvejen ikke har særligt meget plads at gøre godt med.

Udnyt pladsen optimalt

Ved at udnytte pladsen i dit hus eller i din lejlighed, kan boligen komme til at se mere rummelig ud. Du kan bl.a. se på, om du kan kombinere opbevaring med møbler. Et eksempel kunne være et sofabord, som har plads til små eller store ting. En reol kan bruges som rumdeler, og tjener således også mere end ét formål. Ser din reol rodet ud, kan du bruge opbevaringskasser i samme farve, da dette vil få reolen til at se mindre rodet ud.