Sådan får du stil i dit hjem

Stil i hjemmet er vigtigt, fordi det er med til at gøre dit hjem flot. Men stil er jo et bredt begreb, da der er mange forskellige måder at opnå stil på, og stil i sig selv kan se ud på mange måder. Vi har alle vores egen stil og smag. Dog er der visse ting, der er mere stilfulde end andre. Læs her, hvordan du gør dit hjem stilfuldt.

Møbler med den rette stemning

Stil handler ikke om at være kedeligt og fint. Det handler om at have en stemning, en følelse og en personlighed. Det kan være noget, der var moderne i de gamle dage, men som er en ny udgave, der er en smule moderniseret. Dette skaber netop noget historie, stil og personlighed. Det kunne være en sofa eller en reol med stilen fra 1960’erne.

Men det behøver ikke være gammelt for at have en god stemning. Det må gerne være simpelt, men lækkert og måske lidt råt også. Noget der har en stemning for sig selv, er en bar. Dermed kan man altså tage lidt inspiration for en bar, og tage det med ind i hjemmet. Et eksempel er barstole med ryglæn. De er smarte, de har en bestemt stemning, og de giver bare lidt ekstra til hjemmet.

Pynt og dekoration med farve

Det er altså nødvendigt med lidt farve derhjemme, så det hele ikke bliver koldt og kynisk. Men det behøver ikke være de mest skærende-i-øjnene farver du kan finde. Og der behøver heller ikke være meget af det. Det kan være 3 vaser, der står på reolen, hver i sin egen pastel farve. Pastelfarver er gode, hvis du ikke kan lide de skrigende farver.

Du kan vælge nogle pyntepuder til sofaen med et flot mønster i farven blå, eller der kan hænge et tæppe på kanten i farven grøn. Der er masser af små detaljer, du kan arbejde med.

Det kan også være et gulvtæppe med en blanding af sort og rød eller grøn og hvid. Blomster og planter giver også noget farve, samtidigt med du gør hjemmet naturligt og friskt at være i. Det behøver jo ikke være rigtige planter, hvis ikke du kan klare arbejdet. Lidt farve skaber den her hygge stemning i hjemmet, så det ikke bare ligner et sygehus, kontor eller noget som ikke er et rigtigt hjem.