Sådan skaber du et mere inspirerende hjem

Rigtig mange mennesker drømmer om et mere inspirerende hjem, hvor de til dagligt kan finde en masse inspiration og få et smil på læben, inden de tager på arbejde. Denne drøm er det dog kun de færreste, der får ført ud i livet, fordi det kan være svært at finde inspirationen til at gøre noget ved hjemmets indretning – og det er virkelig synd, når der er mange gode muligheder for at skabe et inspirerende hjem.

Det behøver hverken at være dyrt eller tidskrævende at skabe et hjem, der har en inspirerende indretning, og der er masser af hjælp at hente, hvis man ser sig omkring på nettet.

Små ændringer skaber store forandringer

Når man gerne vil gøre hjemmet mere inspirerende, så kan det være fristende at lave store ændringer, fordi det virker til at kunne skabe et helt nyt udtryk i hjemmet. Dette er naturligvis ikke helt forkert, men i mange tilfælde er der ingen grund til at lave store ændringer i indretningen, da selv små, diskrete ændringer kan gøre en verden til forskel for rummenes udtryk. Det kræver ikke meget andet end et par nye møbler, nogle flere farver eller nogle grønne planter at skabe et mere inspirerende hjemmerum, og derfor bør man ikke nødvendigvis rette blikket mod store forandringer, hvis man vil forny indretningen.

Én af de små ændringer, man f.eks. kan bruge til at skabe et mere inspirerende hjem, er tilføjelsen af et lille sofabord, en lille taburet eller noget helt tredje til dagligstuen. Det gør ikke en verden til forskel for økonomien, men det kan være med til at skabe tiltrængt forandring i rummet, der er alle pengene værd. Alternativt kan man vælge at farve en væg i en ny farve eller omplacere møblerne, så de står på en ny måde – det koster ikke alverden, men det betyder alt for rummets udtryk.

Hent inspiration på nettet

Selvom man ikke er særlig kreativ, så er det ikke en undskyldning for ikke at gøre noget ved den uinspirerende indretning, man har for nuværende. Der er altid masser af inspiration at hente, hvis man besøger de mange internetsider, der har fokus på boligindretning, og herudover kan man købe et par boligmagasiner, der kan inspirere til ny udvikling i indretningen. Inspiration er der nok af, og med gode idéer i baghovedet kan man gøre indretningen personlig og kreativ på én og samme tid.

Vejen til et mere inspirerende hjem behøver ikke at være lang og snørklet – det handler bare om at søge inspiration alle steder og gøre idéerne til sine egne.