Stort renoveringsprojekt i fremtiden? Sådan er du sikret, at alt går efter planen

Når man skal igang med et større renoverings- eller byggeprojekt, er der altid mange ting, som skal gå op i en højere enhed. Hvis du bor i byen i en boligforening eller lignende, er der ofte mange interesser, som skal varetages. Der er heldigvis flere ting, som man kan gøre, som sikrer, at processen går efter planen. Her er nogle forskellige ting, som der er værd at overveje, når det store renoveringsprojektet sættes igang.

Få professionnel byggerådgivning

Det er altid smart at få professionel byggerådgivning, når man skal lave et stort bygge- eller renoveringsprojekt. Det kan bruge deres faglige kompetencer og viden til at guide dig igennem processen. Det kan eksempelvis være ved at ansætte en bygherrerådgiver til bygherren. En bygherrerådgiver kan varetage en hel boligforenings interesser, og sikre en klar dialog mellem alle parter. De kan også sikre, at alting gennemføres efter aftale – både når det kommer til pris, kvalitet og projektets varighed. En bygherrerådgiver er især smart til større byggeprojekter inde i byen.

Skriftlige aftaler

Det er vigtigt at have alle aftaler på skrift, fordi der nogle gange kan opstå komplikationer i processen. Så er det rart at have aftalerne skriftligt, som et slags bevis for hvad der oprindeligt blev sagt. Det er især under de indledende møder, at man skal være opmærksom på at få aftaler på skrift. Det er også en god idé at tage referat. Det kan også hjælpe bygherren med at danne overblik over processen og forskellige forslag og idéer. Når der skal laves kontrakter med byggefirmaet, er det også en god idé at få det hele skriftligt. I disse aftaler kan man med fordel inkludere, hvordan eventuelle fremtidige uoverensstemmelser skal håndteres.

Vær opmærksom på detaljerne

Det er også en god idé at være detaljeorienteret. Ingen detalje er ubetydelig, når der skal laves faste aftaler med byggefirmaet om et stort byggeprojekt. Det kan virke ubetydeligt, men kan i det lange løb være en god idé. Sådan undgår man nemlig, at der opstår eventuelle stridigheder. Det kan f. eks være smart at aftale om håndværkerne står for rengøring, og i så fald hvor ofte at de skal gøre rent. En professionel rådgiver kan ofte hjælpe med at lave aftalerne, og også holde styr på at de vigtige detaljer kommer med. Det kan også handle om tidsplan, udbudsmaterialer, opgavefordeling, dagbøder og reklamationsret.