Bedste gulve til køkkenet

Står du og skal vælge et nyt gulv til køkkenet så er nogle gulvtyper et mere oplagt valg end andre. Der er mange flottegulve at vælge imellem, så hvad er et godt gulvvalg i køkkenet.

Bestik, køkkenredskaber og andet, der bliver tabt. Opvaskevandet der skvulper ud på gulvet eller drypper på gulvet, når der skal tørres af. Spildte mad eller drikkevarer. I køkkenet kan gulvet blive udsat for lidt af hvert og langt mere end gulvet bliver udsat for i mange af husets andre rum. Derfor kan det godt være en god ide nøje at overveje, hvilket gulv du vælger at lægge i dit køkken.

Klinker er et hyppigt valg i de danske køkkener og med god grund, da klinker er lette at rengøre og ikke tager skade, hvis du spilder på gulvet. Har du klinker i køkkenet, så er det knapt så vigtigt, at du får tørret op lige med det samme, hvilket er praktisk hvis du f.eks. er midt i opvasken eller lignende.

Et andet populært og praktisk gulvvalg i køkkenet er et vinylgulv, der også er let at rengøre og som ikke tager skade af at blive vådt, dog skal spild med en kraftig farve så som tomatsovs eller noget der indeholder karry gerne tørres op med det samme da det ellers i værste fald kan misfarve gulvet. Vinylgulve har også den fordel, at de er behagelige at gå og stå på, hvilket er en fordel i køkkenet, som nok er det rum i huset, hvor vi tilbringer mest tid på fødderne. Især en klikvinyl med korklag er god for ryg og led. Det samme gælder i øvrigt også for korkgulve.

En anden fremragende gulvtype i køkkenet er laminatgulve, især hvis du vælger et laminatgulv der er modstandsdygtigt overfor vand. Disse laminattyper er ikke godkendt til badeværelset, men er et oplagt valg i køkkenet, bryggerset og entreen.

Du kan godt vælge et trægulv i køkkenet, men især hvis du vælger et olieret trægulv, skal du være opmærksom på, at det vil kræve en del pleje. Ved trægulve er det også vigtigt at du tørrer op med det samme og så er der risiko for slagmærker, hvis du har en tendens til at tabe ting på gulvet.