Kend dit udstyr til gulvafslibningen

trægulv

trægulvEr det ved at være tid til at give gulvet en kærlig hånd, så det ser lækkert ud? Og vil du gerne lære, hvordan du selv kan gøre det? Så er du kommet til det rette sted.

Med en gulvafslibning vil dit gulv takke dig for at gøre det på den rigtige måde og ikke mindst med det rigtige udstyr.

Her på siden kan du få alt den nødvendige information om, hvad du skal bruge til din gulvafslibning..

Læs med her og lær mere om gulvafslibning.

 

Hvilket udstyr skal du bruge til gulvafslibningen?

Når du skal slibe dit gulv, er der flere forskellige former for udstyr, du skal have på plads. Her har vi samlet et ovet overblik over det.

Maskinerne du skal gøre brug af

Et gulv bliver slebet med en gulvmaskine. Det bliver dog en dyr affære, hvis du beslutter dig for at købe sådan en, og derfor rådgiver vi dig til at leje en hos dit lokale byggemarked.

Dette kan blive gjort for en forholdsvis lille sjat penge. Gulvmaskinen koster omkring 300 – 500 kr. per dag. Gulvafslibning varer typisk et par dage, hvorfor din pris kan variere alt efter, hvor længe du er om det.

 

Derudover skal du også have en kantsliber, så du også kan få slebet kanterne. I nogle byggemarkeder kan du være heldig at få sådan en med, når du lejer gulvmaskinen, mens andre kræver et mindre beløb for den.

Slibebånd og udstyr til efterbehandling af gulvet

Når du sliber dit gulv, skal du have tre former for slibepapir på din gulvmaskine, der varierer i sandkorn og dermed grovhed.

 

  • Slibebånd med 16 eller 20 korn
  • Slibebånd med 40 eller 60 korn
  • Slibebånd med 80 eller 100 korn

 

Til efterbehandling af gulvet kan du benytte olie og lak