Sildebensparket: Et elegant trægulv

Vil du have et eksklusivt gulv i tidløst design, som fungerer som sit eget element i hjemmets indretningen? Et sildebensparketgulv bliver et blikfang i boligen og giver et personligt præg.

Sildebensparket har altid betydet et gulv i eksklusive boliger – og dette er med god grund. Sildebensparketgulvets skarpe mønster er detaljeret og fanger opmærksomheden, uanset hvem der kommer ind i boligen. Det er elegant, smukt og eksklusivt på samme tid – og du får samtidigt et slidstærkt gulv, der passer til hverdagen.

I sig selv er sildebensparketgulvet et unikt valg til dit hjem. Du kan kombinere forskellige trætyper, så det giver et farvespil. Mønstret du vælger kan også et helt specielt valg – det behøver ikke nødvendigvis at være det klassiske mønster man kender. Vælg dit eget mønster, der passer til din stil og det udtryk du ønsker i hjemmet.

Sildebensparket lægges som ofte i stuer eller spisestuer, men kan bruges på hjemmekontoret og i soveværelset. Da der er mange samlinger i dette gulvvalg, er det ikke ideelt at have i køkkenet, gangen og frarådes helt på badeværelset. Gulvet kræver samme vedligeholdelse som et plankegulv – det vil sige, at det skal slibes efter behov og behandles i enten olie eller lakering. Der er begrænsning for, hvor mange gange gulvet kan slibes, pas derfor godt på det.

Gulvet kan give udfordringer når det lægges. Det anbefales derfor at lade en professionel om monteringen. Der findes dog kliksystemer, så den garvede gør-det-selv-mand eller kvinde kan forsøge sig med det.

Hvis du forelsket dig i sildebensparketgulve, men tøver på grund af prisen, kan du også finde laminatgulve der kan imitere looket. Gulvet giver et eksklusivt udtryk og pynter hvor end det bliver lagt.