Hold liv i dit trægulv længe

behandling af gulve

behandling af gulveØnsker du at vedligeholde dit gulv efter en gulvbehandling? Så kan selv små ting i hverdagen være med til at holde liv i dine trægulve.

Det helt grundlæggende i at holde dine trægulve pæne er at sørge for at overfladebehandle gulvene jævnligt. Det kan du gøre på flere forskellige måder.

Daglig rengøring i form af støvsugning eller aftørring med en opvredet klud er blandt andet med til at holde dine trægulve pæne.

Hvilken betydning har sæsonerne?

Alt efter om det er sommer eller vinter, er der nogle ting, du skal være særligt opmærksom på.

I sommermånederne skal du huske:

  • At lufte ud i små intervaller frem for udluftning hele dagen lang.
  • At undgå at hænge vådt tøj op indenfor.
  • At tænde for ventilationen ved madlavning og badning.

 

I vintermånederne skal du være obs på:

  • At lufte ud i kort tid flere gange dagligt.
  • At undgå kraftig opvarmning, da det giver meget tør luft i din bolig.

Generelle råd til at beskytte trægulvet

Trægulvet skal beskyttes mod sollys. Hvis der kommer direkte sollys på dit trægulv, misfarver det gulvet, hvorfor det er en god idé at skærme gulvet med gardiner eller lignende.

Læs eventuelt mere om de forskellige typer overfladebehandling og efterfølgende gulvpleje hos Davids Gulvafslibning  – klik her

Fjern snavs og småsten ofte. Snavs, småsten og lignende er med til at ridse dit trægulv, hvilket kan resultere i permanent slitage. Derfor er det en god ide at støvsuge og feje jævnligt.

Gør brug af filtdutter og andre beskyttende underlag. Jo færre hårde overflader, der får direkte kontakt med trægulvet, desto bedre. På den måde kan du undgå ridser i gulvet.

Vær sparsommelig med vandet ved gulvvask. For meget vand på et trægulv er ikke gavnligt, da gulvet derved hurtigt kommer til at ældes.