Overvejelser du skal gøre dig inden valg af gulv

Det siger sig selv, at gulve ikke er noget, man udskifter hvert andet år. Derfor er det også ekstra vigtigt, at man træffer det rigtige valg af gulve til sit nye hjem. Der er mange faktorer, som kan spille ind i dette valg, og nedenfor udpensles de, så du kan være sikker på, at der ikke er noget, du har overset. Fundamentet skal være i orden, før man kan drømme videre om indretningen.

Tænk over jeres livsstil

Det kan lyde som titlen på en artikel i et sundhedsmagasin, men i virkeligheden er dette yderst relevant for alle de valg, man skal træffe, når man renoverer et hus. Der er kæmpe forskel på, om man er ene, et par eller en småbørnsfamilie overfor en familie med ældre børn. Hvis I har et meget levende hjem, er det en god idé at indtænke det praktiske i valg af gulve. Ja, trægulve er smukke, men kræver ekstra pleje. Klinker er lette at rengøre, men det gør sørme ondt at falde på dem. Hvis du ønsker et praktisk, flot og blødt gulv, kunne du overveje polyurethangulve, som er væsentligt blødere end epoxygulve for eksempel. Desuden kan det påføres direkte på de gamle gulve, så man sparer en eventuel nedslibning eller andet.

Hvad falder I for?

Med i beregningen hører også stil. Når du først har valgt og lagt gulvet, er det sådan, det er, og det er på en eller anden måde dette, du skal tage udgangspunkt i. Derfor skal du overveje, hvilke nuancer og materialer, du ønsker i dit hjem. Hvis du gerne vil have naturmaterialer, er træ jo helt oplagt. Man kan sagtens finde en kombination af ens ønske og livsstil ved at vælge den rette sort med en overfladebehandling. Så kig dine muligheder igennem, før du eller I beslutter jer.