Få den skønneste terrasse

Tænker du nogle gange på de klassiske skagensmalerier, hvor familier sidder samlet omkring et lækkert havebord med den helt store frokost? Måske det billede kunne være en illustration af den næste familiefødselsdag hjemme ved dig. Det er ikke sikkert, du lige har et bord præcist magen til, men bare det at have et bord af en vis størrelse giver friheden til, at man kan invitere gæster på spisning udendørs om sommeren.

Der findes rigtig mange haveborde i alverdens former og farver, og hvis du står og selv skal have fat i et havebord, kan det være, du netop har en masse af disse faktorer inde i overvejelserne. For hvornår er et bord for stort og hvornår er det for lille, og vil du helst have et, der er 100 % træ, eller vil du hellere have, at det har stålben, der er enormt lette at vedligeholde? Det er alt sammen ting, man kan overveje.

Indret resten af terrassen

Nogle tænker, at en terrasse udelukkende skal bestå af et havebord og et sæt stole, der passer til, men man kan sagtens gøre mere ved den og indrette en hel lille oase, man kan nyde. Hvis din terrasse er tilpas stor, kan du måske endda få stillet en hængekøje op i den ene ende. Det kan fungere mellem en pæl og et rækværk. Alternativt kan du investere i en af de hængekøjer, der har et stativ, den kan stå i, så den let kan flyttes rundt.

Du kan også pynte op med lækre krukker med diverse former for udendørsplanter, der kan være med til at give noget grønt og noget liv på terrassen. Nogle planter får fine blomster i løbet af sommeren, så man også kan følge udviklingen og se på, hvordan forskellige sommerfugle kommer forbi og nyder godt af det liv, du har skabt på terrassen.