Vær med til at sikre den gode vegetation på din grund

Der er i dag flere, der bor på nogle store arealer uden for byernes larm og trafik. De lever et stille og fredfyldt liv på landet med fokus på naturen og det rolige, der her er at finde. Det er et liv uden stress og jag, og hvor de åbne vidder præger, uanset hvilket vindue man tager et kig ud af.

Når man ejer en så stor grund med masser af natur, kan der også være vådområder. Disse er hyggelige at begive sig ud mod og kan give megen glæde blandt andet i form af mindre søer, åer eller vandløb.

Undgå erosion af vandløb

Dog er det også vigtigt at sikre sådanne vådområder.

Det danske vind og vejr er ustadigt. Og det betyder, at sådanne vådområder pludselig kan tørre ud lige såvel, som de kan gå over sine bredder gennem for eksempel erosion af kanaler og bredder og hurtigt tage et større område til sig. For din egen sikkerhed og for at have et overblik over dine vådområder, bør du således finde nogle planter til vådområder – disse har nemlig flere fordele.

Oplev en forbedret vandkvalitet

For det første er planter til vådområder med til at sikre en god vegetation, hvorfor du værner om naturen og dyrelivet. Samtidig er sådanne planter med til at forbedre vandkvaliteten, hvilket også kan være til stor glæde for græssende dyr, du måtte have på din grund. Det skyldes, at planterne bidrager til rensning af vand og næringsstofreduktion. De fungerer således også som et biologisk nedbrydeligt filter, der opsamler og holder på bundfald og slam.

Og våd- og vandvegetation kan også være med til at forhindre ødelæggelser, da de beskytter mod erosion af udsatte bredder. Og så skal vi ikke glemme, at det også ser pænt og velholdt ud, hvorfor du får et smukt område.