Fordelen ved en varmpumpe

Varmepumper benytter sig af udeluftens energi til at producere varme til dit hus, lige meget hvor koldt det er udendørs. En rigtig god varmepumper er i stand til at lave varme til dit hus, selvom der er flere minusgrader udenfor. En varmepumpe er derfor også effektiv i de perioder, hvor du har brug for varmen, og så kan den være et bedre økonomisk alternativ til andre varmekilder.

Der findes forskellige varmepumper – eksempelvis en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe.

Hvad skal du overveje, når du kigger på varmepumper?

  • Det er en rigtig god idé, at kigge efter en forhandler som er KMO og VE certificeret. Det betyder sådan set blot, at du får en forhandler, der forstår og kan svare dig på, hvilken varmepumpe der er bedst til dit hjem. Du er desuden sikker på, de forstår at montere den korrekt.
  • Tjek gerne SCOP-værdien. Den fortæller hvor godt den tilførte energi udnyttes. Jo højere SCOP-værdien er, jo bedre.
  • Find ud af hvilket energimærke varmepumpen har. A+++ er det bedste, men formentlig vil selv en varmepumpe med at lavere energimærke være bedre, end det du har i dit hus allerede.

En varmepumpe har mange fordele

Varmepumper har en høj effektivitet, og det er blandt andet her, du kan spare penge. De genererer 4 gange så meget energi, som de bruger, og er derfor en billigere måde at varme huset op på – eller køle det ned. Den tjener derfor et formål hele året, og med varmere somre kan det være en stor fordel.