Kan man kun bo til leje i en lejlighed i Aarhus?

Har man besluttet sig for, at man gerne vil leje en bolig i Aarhus, skal man dernæst beslutte sig for, hvilken boligtype det skal være.

Rigtig mange tror, at man kun kan bo til leje i en lejlighed, men det er dog ikke tilfældet. Har du hidtil troet, at du vil være begrænset til dette, har du derfor taget fejl.

Vil du gerne bo centralt i Aarhus, er det dog sjældent, at du har mulighed for at vælge andet, end en lejlighed. Er det ikke et krav, at det er centralt, er dine muligheder som regel lidt flere.

Lejligheder er den mest udbredte lejebolig i Aarhus

Der skal ikke være nogen tvivl om, at lejligheder er den mest udbredte form for lejebolig i Aarhus. Det skyldes, at det er en storby, hvor en stor del af boligerne i den centrale by udgøres af lejligheder.

Som der er givet udtryk for herover, er man derfor ofte nødt til at leje en lejlighed, hvis man har et krav om, at man skal bo i den centrale del af Aarhus. Det er dog ikke alle, der har et krav om dette.

Rækkehuse er også en mulighed

Hvis du ikke har noget imod, at din nye bolig ikke ligger helt centralt i Aarhus, er det bestemt ikke umuligt at finde andre boligtyper end lejligheder.

Blandt andet findes der række mange steder i Aarhus og omegn, hvor det er muligt at leje et rækkehus. Du kan f.eks. kigge forbi Lejeboligmægleren, hvor du med stor sandsynlighed kan finde dit nye rækkehus i Århus.

Husk dog på, at det er begrænset, hvor mange rækkehuse, der er til leje i Aarhus C. Vil du bo centralt, er et rækkehus derfor ikke det rette valg for dig.

Byhuse findes i et begrænset omfang

Vil du gerne bo inde i byen, men samtidig undgå at bo i en lejlighed? I så fald bør du ikke være i tvivl om, at dine muligheder er meget begrænsede.

I ny og næ kommer der byhuse til leje i Aarhus, men det sker sjældent. Skulle du støde på et byhus, der falder i din smag og passer til dit budget, skal du derfor ikke tøve med at slå til. De er nemlig ofte hurtigt væk.

Er det et ønske om mere plads, der gør, at du overvejer et byhus, bør du i stedet overveje en større lejlighed eller et rækkehus lidt udenfor centrum.

Også mulighed for at leje villaer

Det kan sagtens lade sig gøre at leje huse og villaer i Aarhus og omegn. Her vil der selvsagt ikke være tale om boliger, der ligger helt inde centralt i Aarhus, da det ganske enkelt ikke er muligt.

Ligeledes er det også vigtigt at understrege, at det kan være rigtig dyrt at leje et hus eller en villa i Aarhus. Det er slet ikke utænkeligt, at det koster mellem 20.000 og 25.000 kroner om måneden.

Inden du kaster dig ud i at leje en stor villa, bør du derfor overveje, om det er værd at bruge så mange penge på det.