Sådan sparer du på varmeregningen

Det er mørke tider for energipriserne. Indtil nu har vi været heldige nok til at sommervarmen har kunnet holde os varme nok i løbet af dagen. Men ude i horisonten venter uvejret. Efteråret kommer nemlig meget snart rullende med sin kulde.

 

Hvis du ikke er en af de heldige, der har fået tildelt regeringens varmecheck, kan det være dårligt nyt for dig. For det er blevet dyrt at varme huset, så dyrt, at flere familier faktisk ikke ved, hvordan de skal få enderne til at mødes.

 

Står du i en lignende situation, kan det være, at du kunne bruge et godt råd, til hvordan du holder dig varm på en økonomisk rentabel måde.

 

Lag på lag

Det her bliver vinteren, hvor du faktisk kommer til at gå med mormors hjemmestrikkede julesweater. Du skal nemlig iklæde dig mere tøj, end du er vant til. Måske bliver du nødt til at gå med tre par strømper ad gangen, og fire trøjer.

 

Når du prøver at holde varmen med hjælp af tøj, er den tykkeste trøje ikke altid den bedste. Det er nemlig luften mellem tøjlagende, der isolerer varmen. Tag derfor hellere flere lag på i stedet for din store jakke. Det regner eller blæser jo ikke indenfor.

 

Sov varmt

Noget af det vigtigste, du kan gøre, når du finder dig selv i et koldt hus, er at få din seng så varm som mulig.

 

Beklæd den med alt, hvad du har til rådighed af dyner og uldtæpper. Et andet smart trick er at købe varmedunke, du kan lægge i sengen. Her kan du fylde overskydende vand i fra din madlavning. Har du F.eks kogt pasta, hælder du det stadigt kogende pastavand i varmedunken.

 

Dunken sørger for at give sengen en indre varmekerne og holder i mange timer.